Philip's gezondheid


Misschien wat ongebruikelijk om hier berichten over Philip, mijn echtgenoot, te publiceren maar jullie tonen altijd zoveel warme interesse:

Maart 2007: Wij dachten dat Philip wat tia's had, uitval verschijnselen, hij bleek echter een hersentumor te hebben, een anaplastic astrocytoma.

12 April 2007: Operatie, grootste gedeelte weggehaald. Daarna bestraling en chemo en nog meer chemo. Levensverwachting 18- 24 maanden. Hooguit 5 jaar.

Oktober 2011: Vier jaar lang is de tumor rustig gebleven. Philip heeft vreselijk veel hoofdpijn maar dat vindt hij een kleine prijs om te moeten betalen. Echter, nu is er een nieuwe tumor geconstateerd naast de oude. Goed bereikbaar, dus operabel, wat ook binnenkort zal gaan gebeuren (in London weer) en eind november horen wat voor behandeling er nog meer zal plaatsvinden, want dan hopen ze te weten wat voor tumor dit is! Dus het zijn weer spannende tijden maar wij zijn optimistisch en genieten van alle fijne tijd die we samen hebben!
Wij genieten ook van alle lieve reacties van jullie allemaal en zullen jullie op de hoogte blijven houden!

4 December 2011: Eindelijk kregen we dan dus de uitslag en...............
De nieuwe tumor IS GEEN TUMOR. Ze denken dat het RadioNecrosis is, zoiets als littekenweefsel veroorzaakt door de bestraling toentertijd! Er hoeft niets aan gedaan te worden, geen operatie dus, geen behandeling, gewoon over een half jaar weer de reguliere scans. Is dat geen GEWELDIG NIEUWS!
Wij zijn nu weer met onze toekomst bezig en fantaseren over een weekje in Venetië in Januari!!!

En op 12 April 2012 vierden wij feest, al vijf jaar "Alive and Kicking" 

12 Juni 2012: Maar nu......
Helaas, de laatste scans waren NIET GOED. De tumor is duidelijk weer bezig. Is het dezelfde of is ie in versnelling geraakt? Vandaag is Philip naar London en morgen hopen we meer te horen, wat gaan ze nu doen?
Het zijn nu zware spannende tijden, Philip is angstig en depressief, en ik ga er gewoon vanuit dat ze wel weer een vergissing hebben gemaakt, ik blijf lekker in de ontkenningsfase, maar ja, voor hoe lang nog.......

24 Juni 2012: Het is alweer ongelooflijk, na twee weken er op rekenend dat dit het begin van het einde was, bleek, de tumor is  TOCH RUSTIG! Moeilijk te geloven haast, maar wat een heerlijk nieuws, we hebben weer een toekomst!
Volgende week vieren we ons 11 jaar samenzijn en tevens 4 jaar trouwen met een nachtje in Parijs, daar zijn we sinds die eerste ontmoeting in 2001 niet meer geweest. En Philip heeft een romantische vakantie in Florence en Sienna geboekt. Dus het leven gaat weer door, en hoe!

4 September 2013: Een paar weken geleden weer de halfjaarslijkse scans gehad. Alles rustig. De nieuwe neuroloog ontmoet "je weet het wel te rekken"zei hij gekscherend!

November 2020: De scans vertoonden activiteit, dat is niet goed. Het is duidelijk dat de nieuwe tumorgroei niet operabel zal zijn, ze is te diffuus. Volgende maand weer scans. Philip is in Londen, ik in Amsterdam, Lock Down.

Januari 2020: Scans melden dat er wel groei is, maar uiterst langzaam, dat is hoopgevend. Eind februari weer scan en ook MR Spectroscopie en Perfusie Scan om de samenstelling van de tumor te kunnen vaststellen. Philip heeft testament, volmachtiging van mij en crematie geregeld.

4 Maart 2021:  Het is geen kwaadaardig tumorgroei. Wel goedaardig, maar dat vormt geen gevaar voorlopig. En jawel, weer hebben we reden om een feestje te vieren, dat doen we met een romantisch ZOOMdineetje! 

Populaire posts van deze blog

Philip en Maria, Oftewel "De romantische geschiedenis van een mooie relatie"

De MINI TRAMPOLINE voor MAXI FITNESS